Sibirski Macesen
Sibirski macesen raste v območjih Sibirske tundre. Zaradi težkih vremenskih razmer v katerih drevesa rastejo je les zelo obstojen, odporen na vlago in ga ni potrebno dodatno ščititi. Priporočljiv je za izdelavo teras, vrtnih poti in balkonskih teras namesto keramike. Zaradi njegovih dobrih lastnosti so ga Vikingi uporabljali pri izdelavi njihovih ladij.

massuraba_lesena_terasa

Massaranduba
je eden od najboljših razpoložljivih proizvodov za zunanje talne obloge. Malo lesenih vrst združuje lepoto pravega lesa z naravnim vzdržljivost, moč in enostavno vzdrževanje. Massaranduba je znan po vsej Južni Ameriki in Evropi, kot ena od najtežjih in najbolj trajnih vrst na voljo. Življenjska doba je daljša od 25 let in presega lesno vrsto Bangkirai. Massaranduba je temno rdečerjav lesom s komaj opaznimi sivimi lisami, ki se s časoma spremeni v srebrno sivo barvo. Za ohranjanje njegove žive barve je potrebno les redno vzdrževati s premazi, ki ščitijo pred ultravijoličnimi žarki. Redno čiščenje in vzdrževanje bo zagotovilo barvo lesa za več let. Razmerje med kakovostjo in ceno je pri lesu Massaranduba med najboljšimi

IPE_lesena_terasa

IPE / Južno-ameriški hrast
Južno ameriški hrast je odličen za izdelavo lesenih teras. Po svojih karakteristikah je trikrat trši od evropskega hrasta. Barva je specifična in varira med olivno in temno rjavo. Les je primeren za obremenjene notranje in zunanje pohodne površine. Les Ipe ima visoko gostoto zaradi česar je težji od vode in odporen proti gorenju. Primeren je tako za stanovanjske objekte kakor tudi za javne objekte. Je manj dinamičen les in ima na podlagi dosedanjih izkušenj vsaj 30-letno uporabno dobo v zunanjem okolju.

bankirai_lesena_terasa

Bangkirai
izhaja iz Indonezije in Malezije, ter spada med trde vrste lesa. Les je rjave do rdeče rjave barve in ima enakomerno strukturo. Zaradi velike razlike med radialnim in tangencialnim raztezkom je bangkirai precej nestabilen les, se hitro krivi in deformira. Nestabilnost lesa je nabolj vidna v primeru slabe pritrditve. Les se na površini rad cepi, zato je pri uporabi potrebno biti pazljiv v izogib vsakršnim površinskim poškodbam.Zaradi navedenih lastnosti je bangkirai bolj kot za zasebne terase primeren za javne objekte.

cumaru_lesena_terasa

Cumaru
Znan tudi kot brazilski teak. Je izjemno trd in odporen les, rdečkasto rjave do rožnato rjave barve. Zaradi svoje trdote je les primeren za uporabo pri izvedbi bolj obremenjenih tlakov . Pri uporabi na prostem les enakomerno porjavi in kasneje pridobi sivo barvo, ki je značilna za vse tropske lesove.

teak_lesena_terasa

Teak
Teakov les je mehansko zelo obstojen, mehak na otip in se ne cepi. Ima nežen aromatičen vonj in zelo topel videz. Kot izredno trpežen les se pogosto uporablja v navtiki za izdelavo palub in ostalih pohodnih površin kjer se zahteva visoka odpornost in vzdržljivost.

Galerija

Pošljite sporočilo

Kontakt

 dasa@jurles.si

 031 382 954 (Daša Funtek)

Reference